Web Sitesi Tasarımı
Web sitesi tasarımı ajansı olan Grafin Medya web sitesi tasarımı, seo çalışmaları, google adwords reklam çalışmaları, sosyal medya yönetimi, sosyal medya reklamı, kurumsal kimlik oluşturma, marka dili oluşturma gibi dijital mecrada bir markanın ihtiyacı olabilecek tüm hizmetleri profesyonel bir şekilde vermektedir.
Web tasarım teknolojileri içerisinde HTML etiketleme dili web sitesinin iskeletini oluştururken, web sitesinin makyajı olarak bilinen renk, font ve yerleştirmeler için CSS kullanılmaktadır. HTML ve CSS birlikte kullanılarak sitenin görünen yüzünü oluştursa tek başlarına yeterli değillerdir. JS kısaltmasıyla bilinen Java Script kodlama dili hareketli içerikler oluşturmada kullanılarak HTML ve CSS’e yardımcı olur. Bunların yanında kullanıcı girişi, kullanıcı paneli gibi matematiksel işlem gerektiren teknik konularda PHP ya da ASP.NET dilleri devreye girer.
Tasarım ve yazılımdan oluşan tüm bu içerikler dijital medyada markayı temsil eder. Yerel, ulusal ya da uluslararası alanda hizmet veren markalar, gelişen bu teknolojiye ayak uydurmak, vermiş oldukları hizmetleri daha geniş müşteri kitlesine ulaştırmak için kendi işletmelerinin de yüzü haline gelecek olan web sitelerini ve dijital medya sayfalarını oluşturmalıdırlar.
İşte bu süreçte web tasarımcı ya da web tasarım ajansı ne iş yapar? Soruları web sitesi sahibi olmak isteyen kişi ya da kurumlar tarafından sorulan soruların başında gelmektedir.
Amatör olarak tasarlanan web siteleri, altyapı ve yazılımları çok daha basit düzeyde olmakta olup, ücretsiz servis sağlayıcıları aracılığı ile site sahibi olmak isteyen her kullanıcı tarafından yapılabilen site modelidir. Hazır şablonlar ve hazır yazılım paketleri üzerinde minik oynamalar yapılarak elde edilmektedir. Ancak bu hem kalite bakımından hem de müşteri ve site ziyaretçilerinin bakış açısı bakımından olumsuz bir yaklaşım sergilemesine neden olabilmektedir.
Uzman web tasarımcı bilgi, birikim ve yeteneklerini kullanarak sizin adınıza markanızı temsil edecek tasarım ara yüzlerini oluşturur. Bunu yaparken bir çok yazılım dilini kullanmasının yanında tasarımlarını UI (User Inteface) kullanıcı ara yüzü ve UX (User Experience) kullanıcı deneyimine göre oluşturur. Web sitesine gelen hedef kitlenin kullanacağı ara yüz, yapılan iş ve verilmek istenilen mesajlara göre şekillenmektedir.
Hedef kitleye bir ürün ya da hizmet pazarlanıyor ise satışa yönelik bir dil ve satışın hızlı tamamlanması için gerekli kullanıcı deneyimi tasarlanmalıyken bir vakıf için daha çok vakıf faaliyetleri ve ziyaretçinin nasıl katkıda bulunabileceğini aktaran bir kullanıcı deneyimi tasarlanmalıdır.